Kalustettu asunto on hyvä ratkaisu tilapäiseen asunnontarpeeseen

Lyhytaikaisen asunnontarve voi johtua monesta eri syystä. Monet haluavat mieluummin vuokrata kalustetun asunnon matkustellessaan kuin yöpyä esimerkiksi hotellissa. Samoin myös työkomennuksilla, kalustettu asunto on yleensä mukava ja helppo ratkaisu pidemmän ajanjakson asumiseen, kuten myös yrityksen vieraiden majoitukseen. Toisinaan lyhytaikaista asuntoa voidaan tarvita myös oman kodin putkiremontin tai muun isomman remontin ajaksi. Tällä kertaa aiheena on kalustettu asunto väliaikaisesti, mitä kannattaa ottaa huomioon vuokratessa ja vuokralle tarjotessa. Tervetuloa blogin pariin ja jos aihe on tällä hetkellä ajankohtainen, toivottavasti löydät aiheesta hyödyllisiä vinkkejä.

Vinkkejä kalustetun asunnon vuokraukseen vuokralaiselle

Kalustettuja asuntoja on helppo löytää vuokralle monesta eri paikasta ja se tarjoaa helppoutta ja huolettomuutta asumiseen sekä joustavuutta muuttamiseen, kun mukaa ei tarvitse kuljettaa isoa muuttokuormaa huonekaluja. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan asiaan, ennen sopimuksen allekirjoittamista, että saa juuri sellaisen asunnon kuin haluaa. Kalustettuja asuntoja tarjoavat vuokralle sekä siihen erikoistuneet yritykset että yksityiset henkilöt erilaisten sovellusten kautta. Haasteena asuntoa etsiessä voi olla niiden laadun epätasaisuus, joten asunnon kunto ja vuokrauksen turvallisuus kannattaa varmistaa, kuten myös se, mitä vuokraa kuuluu ja minkälainen varustelutaso asunnossa on. On hyvä varmistaa, kuuluvatko hintaan liinavaatteet, pyyhkeet ja muut perustarvikkeet, vesi, vuokra, netti ja vakuutus. On myös hyvä tarkistaa, minkälaiset muutos- ja peruutusehdot sopimuksessa on sekä minimivuokra ja irtisanomisaika.

Kalustettu asunto vuokralle - vinkkejä vuokranantajalle

Omistamansa asunnon voi vuokrata joko pidemmälle tai lyhemmälle ajanjaksolle. Pitkäaikaiseen vuokraukseen tarkoitetut asunnot vuokrataan yleensä ilman kalusteita, mutta lyhytaikaisessa vuokrauksessa on asunnon hyvä olla hyvin varusteltu niin, että sieltä löytyy kaikki elämiseen tarvittavat kalusteet ja varusteet. Asunto kannattaakin varustaa mukavilla sängyillä ja siisteillä, kauniilla ja mukavilla huonekaluilla. On tärkeää, että asunto on siisti, kodikas ja sijaitsee hyvällä paikalla. Hyvä sijainti voi olla esimerkiksi kaupungin keskustassa, lentokentän läheisyydessä tai muulla keskeisellä paikalla, josta on hyvät kulkuyhteydet. Asuntoa markkinoidessa, on myös tärkeää, että asunnosta laitetaan ilmoitukseen hyvät kuvat, joista näkyy hyvin koko asunto, mitä siellä on ja minkälaisessa kunnossa se on. House & Marine Finland Oy tarjoaa kalustetut asunnot vuokralle Lappeenrannassa.

jaa